Over mijzelf

Monica Foppen = Trim Kat & Zo = trimmen van Katten, konijnen en cavia's op locatie.

Om te beginnen, welkom en fijn dat u mijn website bezoekt!

Graag stel ik mijzelf aan u voor, mijn naam is Monica Foppen. Ik ben katten en konijnen trimmer en woonachtig in Harderwijk. Ik ben getrouwd met Gerald en samen hebben wij een lieve, bijna volwassen dochter. Voor u wellicht niet zo belangrijk, maar voor mij natuurlijk wel.

Na vele jaren werkervaring op een totaal ander vlak heb ik voor de keuze gestaan waar onze tieners ook voor staan: Wat wil ik doen voor de rest van mijn leven? Al snel gekozen voor de super leuke opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente. In de zomer van 2017 dacht ik “even” een interessante cursus katten trimmen te volgen. Mijn gedachte was dat dit een mooie aanvulling zou zijn op mijn opleiding Paraveterinair dierenartsassistente. Niets is minder waar! Het “even” tussendoor katten trimmen, heeft iets anders uitgepakt. Ik heb er namelijk mijn beroep van gemaakt en uitgebreid met konijnen en cavia's.

Ik merk dat ik het heerlijk vind om met de kat (konijn of cavia) één op één bezig te zijn. Het geeft rust en veelal straalt dit ook uit naar de dieren die ik verzorg. Ook bij een onzekere kat ben ik niet bang en ga ik geduldig verder om het vooraf afgesproken resultaat te behalen natuurlijk binnen de grenzen van uw kat. Bij het benaderen van een konijn is dit ook heel erg belangrijk te weten dat het een vluchtdier is. De behandeling is ook voor een konijn en cavia al stressvol genoeg. Daarbij houd ik constant het stressniveau in de gaten, door bijvoorbeeld een pauze in te lassen en de kat, konijn of cavia even lekker te aaien of even spelen.

Voor het uit handen nemen van de periodieke vachtverzorging ben ik u graag van dienst. De vachten van katten, konijnen en cavia's hebben soms verzorging nodig bij te veel haar, te lang haar, bij vilt of klitten. Met mijn trimbus voor uw deur heeft u minder stress voor uw huisdier en geen vervoer naar een trimsalon! Nadien is de eventuele opgelopen stress ook sneller weg omdat de dieren weer snel in hun eigen omgeving kunnen rondlopen.

Ambulant = mobiel trimmen bij u voor de deur in een daarvoor speciaal aangepaste trimbus. Deze bus is voorzien van elektriciteit, warm en koud water, temperatuur beheersing en natuurlijk alle trimmaterialen. Als uitzondering kan ik ook bij u binnen komen als dit beter is voor uw dier. Ik neem dan alle benodigdheden zelf mee. Het enige wat ik bij u thuis nodig heb is een licht hoekje in bijvoorbeeld uw gang. Ik neem het afval natuurlijk weer mee en zorg dat het plekje zo schoon mogelijk wordt achtergelaten.

Door mijn opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente kan ik ook eventuele vragen over de verzorging van uw huisdier beantwoorden.

zomervakantie: GEZELLIG EN VOL lieve OPPASDIEREN.

eVEN AFWACHTEN WAT 2021 VOOR VAKANTIEOPDRACHTEN BRENGT?

Wat een leuk werk is het oppassen toch!

De hele zomer lang heb ik mijn woonplaats Harderwijk door gefietst om mijn oppas dieren in hun eigen huizen te voorzien van eten, drinken en vooral heel veel aandacht. Zoveel verschillende beesten, karakters en huishoudens. Alles met liefde voor de dieren. Het ene dier heeft meer verzorging nodig dan het andere dier. Oplossingsgericht te werk gaan om de dieren in hun eigen omgeving zo goed mogelijk de tijd door te laten komen in afwezigheid van de baasjes. Situaties gehad met angstige katten die door het bezoek van een indringer (vreemde kat) niet meer in hun eigen huis durfde binnen te komen. Lief en aaiend afscheid moeten nemen van een hele lieve oude kat die het einde voelde komen. Een verlamde kat dagelijks schoon verband verzorgd om de baasjes de mogelijkheid te bieden herinneringen met elkaar te maken.

Gedurende de zomers ben ik als een echte toerist de mooie fietspaden langs de boulevard aan berijden. Wat heerlijk! Van ongeveer 's-ochtend tot 's-avonds soms wel tot 9 uur de dieren te bezoeken. Het aantal trimafspraken loopt ook gewoon door dus ik kan de komende zomer van 2021 maar een beperkt aantal oppas opdrachten accepteren. Ik heb de plekjes al gereserveerd. Heerlijk vooruitzicht! Nu maar hopen dat de pandemie onder controle te krijgen is.


Waterfront, Dolfinarium en haven van Harderwijk zomer 2019

Bijzondere opdracht bij Cattery Mistinguet!

In het najaar van 2019 mocht ik een aantal weken een gedeelte van de verzorging op mij nemen bij Mistinguett, een Main Coon Cattery in Ermelo. De eigenares was zelf even niet in staat om de kennels, kattenbakken en drinkbakken zelf te verschonen. Dagelijks mocht ik de katten, allemaal dames op dat moment, van jong tot wat ouder, aandacht geven. Wat een bijzondere ervaring. Dank je wel voor het vertrouwen Cattery Mistinguett!

Heeft u vragen over uw huisdier en wilt u misschien even uw ongerustheid uiten, dan sta ik u graag telefonisch te woord. Mocht ik uw vraag niet direct kunnen beantwoorden, dan ben ik bereid dit voor u uit te zoeken. Door mijn contacten met dierenartsen, gedragstherapeuten en fokkers kan ik u beter van dienst zijn.