Over mijzelf

Monica Foppen = Trim Kat & Zo = trimmen van Katten, konijnen en cavia's op locatie.

Om te beginnen, welkom en fijn dat u mijn website bezoekt!

Graag stel ik mijzelf aan u voor, mijn naam is Monica Foppen. Ik ben katten en konijnen trimmer en woonachtig in Harderwijk. Ik ben getrouwd met Gerald en samen hebben wij een lieve, bijna volwassen dochter. Voor u wellicht niet zo belangrijk, maar voor mij natuurlijk wel.

Na vele jaren werkervaring op een totaal ander vlak heb ik voor de keuze gestaan waar onze tieners ook voor staan: Wat wil ik doen voor de rest van mijn leven? Al snel gekozen voor de super leuke opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente. In de zomer van 2017 dacht ik “even” een interessante cursus katten trimmen te volgen. Mijn gedachte was dat dit een mooie aanvulling zou zijn op mijn opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente. Niets is minder waar! Het “even” tussendoor katten trimmen, heeft iets anders uitgepakt. Ik heb er namelijk mijn beroep van gemaakt en uitgebreid met konijnen en cavia.

Ik merk dat ik het heerlijk vind om met de kat (konijn of cavia) één op één bezig te zijn. Het geeft rust en veelal straalt dit ook uit naar de dieren die ik verzorg. Ook bij een onzekere kat ben ik niet bang en ga ik geduldig verder om het vooraf afgesproken resultaat te behalen natuurlijk binnen de grenzen van uw kat. Bij het benaderen van een konijn is dit ook heel erg belangrijk te weten dat het een vluchtdier is. De behandeling is ook voor een konijn en cavia al stressvol genoeg. Daarbij houd ik constant het stressniveau in de gaten, door bijvoorbeeld een pauze in te lassen en de kat, konijn of cavia even lekker te kriebelen.

Voor het uit handen nemen van de periodieke vachtverzorging ben ik u graag van dienst. De vachten van katten, konijnen en cavia's hebben soms verzorging nodig bij te veel haar, te lang haar, bij vilt of klitten. Minder strijd met uw huisdier en het vervoer naar een trimsalon! Ik kom namelijk bij u voor de deur.

Ambulant = mobiel trimmen bij u voor de deur in een daarvoor speciaal aangepaste trimbus. Deze bus is voorzien van elektriciteit, warm en koud water, temperatuur beheersing en natuurlijk alle trimmaterialen. Als uitzondering kan ik ook bij u binnen komen als dit beter is voor uw dier. Ik neem dan alle benodigdheden zelf mee. Het enige wat ik bij u thuis nodig heb is een licht hoekje in bijvoorbeeld uw gang. Ik neem het afval natuurlijk weer mee en zorg dat het plekje zo schoon mogelijk wordt achtergelaten.

Door mijn opleiding Paraveterinair Dierenartsassistente kan ik ook eventuele vragen over de verzorging van uw huisdier beantwoorden.
Heeft u vragen over uw huisdier en wilt u misschien even uw ongerustheid uiten, dan sta ik u graag telefonisch te woord. Mocht ik uw vraag niet direct kunnen beantwoorden, dan ben ik bereid dit voor u uit te zoeken. Door mijn contacten met dierenartsen, gedragstherapeuten en fokkers kan ik u beter van dienst zijn.